11 Mayıs 2012 Cuma

ERKEN DOĞUM YAPAN ANNENİN SÜTÜ FARKLIMIDIR?

Pprematür bebek dünyaya getirmiş annelerin sütleri, zamanında doğum yapmış ve sağlıklı bebek dünyaya getirmiş annelerin ürettiği anne sütünden farklıdır.Erken doğum yapmış  annelerin ürettiği sütün içeriği, prematür bebeklerin ihtiyaçları ve gelişmemiş organ sistemleri için en uygun özelliktedir.
Dünyaya zamanından önce gözlerini açan, bu nedenle gelişmeye fırsat bulamamış minik bebeğe annenin verebileceği en önemli destek ve hediye kendi sütüdür. Bebeğin mücadele etmekte olduğu tüm sorunlarına karşı olağanüstü güçtür.

Prematüre BebekProteini daha fazla olduğu ve içinde büyüme faktörleri de bulunduğu için, hızla büyümeye çalışan bebek için en uygun besindir.Anne sütünün içinde yer alan ve ''lipaz'' adı verilen bir diğer madde de ,organları iyi gelişmemiş bu minik bebeğin sindirimini kolaylaştırır. Anne sütü içerdiği hastalıklara karşı koruyucu ( immün) maddelerle, bebeği kendi koruma mekanizmaları gelişinceye kadar özenle korur.
prematüre bebek her zaman anne memesini emebilecek durumda olmayabilir.Ancak bu durum, anne sütü almasını kesinlilkle engellememelidir.Bu dönemde en uygun olan, annenin kendi sütünü bebeğine sağaraak ulaştırmasıdır.
Hastanede küvozde yatarken anne sütüyle beslenmiş pek çok sağlıklı prematür bebek vardır. Bebeğe anne sütünün nasıl verileceği , bebeğin sağlık durumuna bağlı olarak doktoruyla birlikte karşılaştırılmalıdır.e3

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder