31 Mayıs 2012 Perşembe

BEBEĞE MEMEYİ TUTMASI, PARMAK YARDIMIYLA NASIL ÖĞRETİLİR?

'' Parmakla Beslenme'', bebeğin memeyi tutmasına yardımcı olmak amacıyla kullanılan bir yöntemdir.Sebep ne olursa olsun, bebek memeyi tutmayı reddediyor veya beceremiyorsa denenebilir.
''Parmakla Beslenme'' biberonla beslenmeye göre çene ve dil ilişkisi ve emme hareketleri açısından emzirmeye çok benzer. Parmakla beslenme de başarılı olmak için görmek ve denemek gereklidir.
Annenin elleri yıkanmış, tırnağı iyice kesilmiş olmalıdır.Anne rahat bir şekilde oturtulmalı, bebek anne kucağında ,yüzü anneye doğru dönük , boynu ve omuzlarının arkasından desteklenerek tutulmalıdır.
Amaç,biberon veya bardak içindeki anne sütü veya biberon mamsının bir beslenme tüpü yardımıyla bebek tarafından emilmesini sağlamaktır.Bunu mümkün kılamak amacıyla  anne parmağıile birlikte sokulur. Beslenme tüpünün diğer ucunda sağılmış anne sütü veya biberon maması bulunan biberon içindedir.Bebekler emme refleksleri nedeniyle ağızlarına giren yumuşak cisimleri emmeye başlarlar. ;İşte bu yöntemde bu refleks kullanılır.Bebek meme ucu yerine annesinin parmağını emmeye alıştırılır.Bebekl annesinin parmağı ile birlikte beslenme sondaıosnı da emdiği için bu sırada beslenme tüpüğnden besin almaya başlar.Daha sonra memeyi tutması ve emmsi daha kolay olur.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder